Ubat

Hi ibu2. Takpe ke kalau tak makan ubat yg kk bg? Obimin n iron tablet. Tak boleh telan ? iron tablet tu bau pun nak muntah. Ada ubat lain ke selain ubat2 tu

43 Balas

Saya makan iberet dn folic jaaa

5y ago

Blh ye sis? Sbb sy ada tnya doc & pharmacist dorg ckp iberet tu dh full package vit include fokic. So xyah amek folic klu dh amek iberet. Hehe. Cuma kena consume dgn vit C utk absorb zinc dlm iberet tu. Hehe

Maltofer

Awak boleh tukar ubat, bgtahu dekat nurse @ doktor awak xboleh nak telan ubat tu, depa bg ubat lain nt, xboleh xmakan ubat tu membantu kuatkan rahim, untuk pembentukan janin juga