molar pregnancy/kehamilan anggur

Hi ibu2 semua..tak ada rezeki buat saya utk jadi ibu buat kali pertamanya sbb waktu yang sepatutnya saya hamil 8 minggu saya dapat tahu yang saya mengalami molar pregnancy dan juga ada cyst sebesar 11cm..minggu lepas saya alami pendarahan dan terus ke emergency..keesokannya terus cuci rahim dan juga operation buangkan cyst tuh..ada ibu2 yang mengalami pengalaman yang sama tak dan bagaimana dgn kehamilan seterusnya? Masih ada lagi kehamilan anggur tuh tak? Atau ada yang dah jadi cancer?

2 Balas

Salam takziah sis. Molar pregnancy selalunya ada follow up. Kalau cell betul2 clear baru ok. Tapi doc sy ada cakap molar pregnancy boleh berulang.

Kakak sy.. kandungan ke 5 dea molar preggy cuci lepas 6 bulan preggy lagi alhamdulillah normal skrg baby da 2y+