molar pregnancy ( anggur )

minggu lepas seminggu sy buat upt positif tapi semalam turun darah .. pg td pergi scan kt klinik swasta lepas scan doc kata rahim nmpk besar mcm ade isi tp dia mcm tngkal anggur je yg lain mcm sisa ii sahaja , kemudian doc lakukan papsmear untuk keluarkan darah dan ade seketul dging mcm (janin) .. doc kata sy mungkin kehamilan molar ( anggur ) . doc ade tnya nak refer cuci kt hsptl trus tau biar dia turun sndiri dlm masa sminggu sy pilih biar dia turun sndiri je . doakan semoga sy kuat ye 🥺 #pregnancy #First_Baby

molar pregnancy ( anggur )
8 Balas

dlu saya pernah alami macam ni. doktor nak cuci sebab dia kata mengandung anggur. saya tak bagi. saya cakap nak refer dokto pakar je. tapi saya x pergi sebab saya nak biarkan je dulu. rupanya anak saya masih ada dalam rahim tu. alhamdulillah sekarang dia dah 6 tahun dah

3y ago

oh iyeke sis . sis ade alami ape ii pendarahan tk masatu?

Semoga kuat ya.. Saya dua kali molar dlm masa 7 tahun utk dptkn anak no 2..sy dpt tau terus p hospital cuci cepat2, dan berpantang.. Sy x tunggu darah turun jiwa rasa xtenang nk tunggu darah tu turun..

3y ago

oh yeke ok terima kasih

semoga kuat sis. semoga nnti diberikan rezeki cahaya mata Lg. Insha Allah. sesuatu yg tjd ada hikmahnya. sy pun last Januari Mcm ni. upt positive, esoknya trn darah dgn byk. Lps tu pergi berurut.

Oh, saya berpendapat doktor punya andaian mungkin betul sbb rahim besar drp normal. Semoga dapat zuriat.

awk dh pergi klinik ya.. insyallah ada rezeki awk nnti.. bnykn bersabar ya..

3y ago

sama2.. 🥰🥰

smge sis kuat ye..doa bek2 insyaallah ade nti tu rzki sis yg len

3y ago

terima kasih sis .. amin...

jgn biarkan darah trun..sakit sgt..sy lepas darah trun terus pengsan

3y ago

alhamdulillah sy ok je cuma sakit jugakla

sabar ya .. smoga ada rezeki utk sis .. InshaAllah Aamiin Ya Allah