Regular period

hi ibu2 semua,sy ada soalan...boleh tk terangkan sikit maksud regular period tu? maksud sy..period yg dtang stiap bulan dan bkn on off ke atau period yg datang tiap bln dgn tarikh yg sama dan tepat stiap bulan?sy kurg jelas..tq ya ibu2

2 Balas

selagi dia dalam range 23 - 35 hari, and beza antara setiap cycle tu tak lebih dari 9 hari, kira regular period. mcm saya, cycle selalu dalam 30 - 35 hari, still kira regular period walaupun kadang ada je skip sebulan.

maaf kalau salah, tak silap period on time. dia tak kira tarikh, tapi kira jarak . mcm saya 28hari . n then lepas 28hari akan period n seterusnya mcm tuh.

3mo ago

oh mcm tu ya ,ok trima ksh ya