Period tak regular/regular tu macam mana?

Assalamualaikum kawan2 AP. Saya sebelum ni period setiap bulan tapi cycle sentiasa lama, contoh macam hari ke 38 baru start period. Sekarang ni saya dah masuk 2 bulan tak period. Last period 15/1/2024 (7hari period). Sampai ke harini 26/3/2024 takde tanda2 nak period pun. Saya dh test upt tiap minggu memang -ve xde nmpk faint line langsung. Soalan sy, period sy yang sebelum ni cycle lambat tapi tiap bulan period dtg kira regular ke x eh? Sebab orang cakap kalau period x regular memang lambat sikit upt positif. #bantujawab #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund

1 Balas

38days consider irregular

3mo ago

Sy pun mcm sis cycle period panjang dan x regular. Jd sy guna opk utk konfemkan bila waktu subur. Bila dah tahu waktu subur, senang nak expect bila sepatutnya akan period dan bila boleh cek upt. Alhamdulillah sy pregnant lepas sy try guna kaedah opk.