Sakit perut sebelah kanan

Hi ibu2 semua. Saya nak tanya, pagi ni saya bangun, dan perut belah kanan saya rasa sakit. To be exact, dia sakit dekat2 dgn bahagian pinggang. Bila baring mengiring ok tak sakit. Tp bila nk ubah posisi baring, akan sakit seterusnye bile berjalan pun sakit. Sakit tu dalam 70% jgk. Baby ade je tendang2. Saya 20 weeks 3 days skrg (trimester 2, 5 bulan). Normal ke atau patut gi cek kat doktor ye?

1 Balas

pd sy normal sbb sy 2 kali pregnant dulu sakit ya amat . tp awk better cek dgn doc k .