Tiada simptom

Hi ibu2 semua.. Alhamdulillah sy dah 4weeks preggy for 1st baby.. Tp sy tak merasakan apa2 simptom macam morning sickness dan selain nya... Adakah ini perkara biasa... 🤣#bantusharing #firstbaby

14 Balas

Sy pun sama check kk katanya dah 5w..sy check sbb lmbt dtg period..sy pun sama xde simpton apa2..mula2 pun mcm xpercya, yelah sbb xde apa2 simpton mcm kwn2 yg lain..so far, alhamdulillah xmggu bgi ibu2 yg bekerja..😁

4y ago

btul Alhamdulillah kan.... 😘

Sama seperti saya, awal mengandung dulu tiada alahan morning sickness ke, alahan mcm mcm. Hanya x lalu makan telur, ikan dan nasi je mula2.. Lepas sebulan baru ok.. Makan meriah nau.. Huhh

syukur takda alahan. saya dr awal kawin memang sentiasa doakan jgn ada alahan if pregnant sbab kerja bhagian kaunter hadapan. alhamdulillah sampai saat bersalin memang takda alahan..

sy masa awl2 prgnant pn xde morning sickness..10w above ada la mual mntah sikit2...tp trimester pertama...penat, mengantuk, rs nk baring & rs nk tido je sepanjang hr...cpt rs letih...

4y ago

owh mgkin sebb sy awal lg kan..

normal. sy smpai skrg dh 9months takde muntah2 pun. cuma rasa loya tekak tiap kali makan benda pedas/berminyak je. so elakkan la mkn apa yg kita rasa tak sesuai 😊.

Sy pun xde morning sickness.. Tau2 dah masuk 15 minggu pregnant.. Sekarang ni dah 27 minggu dah..lansung xde alahan atau letih2..

mcm sye sis. time preggy takde morning sickness langsung. cuma diawal kehamilan kerap rasa penat,nak tido. nanti lama2 ok dh

4y ago

btul... sama dgn sy

kalau xde morning sickness, itu 1 rezeki. sy sndiri langsung xrasa mabuk. alhamdulillah setakat ni..

4 minggu terlalu awal lagi. Masih panjang perjalanan. Tunggu jela kalau ada rezeki alahan tu nanti

untung laa sis.. sy alahan teruk.. yg paling perit gastric teruk.. now dh 33 weeks .. alhamdulillah okey...

4y ago

Alhamdulillah... semoga semuanya dioermudahkan