cara diet

hi ibu² semua.. ade tak tips untuk kurus lps besalin ni.. bby sy baru masuk 4 bulan. and skrg berat sy 77kg.. sbelum ni 65kg.?susahnye nak dapat berat asal.. mgkin sbb genetik jugak. ade tak ibu² yg mcm saya?

2 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Bagi mendapatkan berat yang sihat selepas bersalin, menyusukan anak merupakan salah satu cara yang baik. Anda juga disarankan untuk makan makanan yang seimbang dan kurangkan makanan manis, berlemak dan berminyak. Sekiranya puan mampu, senaman ringan seperti yoga juga sangat bermanfaat. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Hai sis.. Portion makan kena jaga walaupun bf.. Senaman kena buat jg.. Masa mkn amalkn suku2 separuh.. Lebihkn sayur..