Durian dan cempedak

Ibu2, seberapa ulas je kita boleh makan durian dan cempedak? Kalau termakan byk apa jadi? Bahaya ke? Saya dah 22weeks..haritu termakan hampir 10 ulas juga. So far takde pape. Harap baby sihat. Risau pulak

12 Balas

mkn ckit je jgn bnyk dlm 3 / 4 ulas mcm tu lpastu minum air msk bnyk².. durian ni bersifat panas & bergas.. tgok atas ketahanan badan seseorg.. ada yg tahan ada yg x tahan.. cempedak ke nangka sy dari mengandung sampai bersalin anak umur 3 bln lebih dh x berani sentuh lg.. sbb angin kan skrg tmbh² lg anak fully bf mmg tetap kena jaga mkn x blh jgk main bedal sesuka hati je.. anak sy bnyk kali kembung.. cirit birit sbb pemakanan sy jd skrg sy hati² dhlh dlm pemilihan mknan 😅