2d detail scan atau 5d detail scan lebih baik? Atau sama je

Hi ibu2.. saya sekarang 22weeks.. sy tau perbezaan antara 2d detail scan dgn 5d detail scan ialah 2d hitam putih dan 5d berwarna putih coklat/pink.. tp sy nk tau..mana yg lebih berkesan utk scan organ2 janin.. sma saje ke atau ade perbezaan lain? Yg beza cuma wrnanya je ke atau ade yg lain.. siapa yg pernah buat 5d detail scan boleh share tk?

2 Balas

Detail scan dalam 2d ja sis. 5d tu utk tgk muka baby. Kalau pergi klinik nk bt detail scan mmg doktor akan buat 2d.

2d detail scan dh ckup utk detect abnormality. 5d tu lebih kpd nk tgk struktur muka bby.