solanplas

Hi ibu2, Saya nak tanya la, boleh tak kita pakai solenplas atau koyok semasa hamil second trimester ni? Soalnya sakit pinggang dan tulang belakang saya memang tak boleh bawa bincang lgsg smpai kdg2 tiap bangun pagi saya menangis kesakitan. Nak tampal koyok kat pingang dan tulang belakang tapi takut effect kpd baby pula. Ada sesiapa tau selamat ker?

1 Balas

Ada position tido yg betul untuk mommy yg preggy. Ada jugak bantal khas jual untuk bantu kita selesa semasa tido. Kalau husband boleh bantu urut, urut sekitar anggota badan yg terasa sengal lenguh. Kalau perlu berstoking, tido lah pakai stoking demi keselesaan mommy sendiri. Minyak panas or apa2 jenis ubat sila minta kepastian nurse or doctor yg merawat awak.