Bukaan 2cm

Ibu² preggy, sy nk tnya yg ada pengalaman besalin. masa doktor cek bukaan cm tu, memang kasar ka? gaya mcm nk balas dendam ja masukkan jari tu ke kemaluan sampai sy ternaik ke atas. tapi masa nurse² cek bukaan, oke ja. xsekasar doktor tu. Smalam bukaan dah 2cm, tpi doktor suruh balik rumah siap marah² sbb bukaan baru 2cm. sy preg ank first, xde pngalaman lgi. domtor suruh dtng kalau pecah ketuban atau pun dtng kalau baby kurang gerak. sekarang sakit contraction dah xda. baby pun gerak oke ja. perlu ka sy pergi hospital semula? ataupun mcm mna ya. siapa prnh ada pngalaman mcm ni. #37week2day

23 Balas

Apalahh doc mcm tu.. Sy prnh ja pengalamn mcmtu tp sy cuba positif je. Orgnya bukanlah marah2 mcm doc sis tu mintak pujii betul, dah 2cm mmg tanda hampir bersalin lah xpyh marah mcm lah kita ni main2.. Yg doc sy tu dia mmg kasar cara dia. tapi xmrh2 just muka mcm cikgu disiplin yg tegas.. Dorang tu sis maklum je lah mmg kt hospital bukan semua doc atau nurse baik2 belaka.. Tmpt sy ramai nurse yg rude dan berlagak pandai Tp sy cuba abaikan sbb dah berusia semuanya, mgkin penat sbb ramai jmpa patient yg kurang sabar or rude.. Jadilah dorg mcm tu.. Kita nii cuma tekena tempias je.. Sis jgn layan sgt gaya doc mcm tu. Siap siaga dgn hati kuat n cekal,lawan hati kering dorang. Sekejam kejam dorang, kita lagi kuat n matang,tau yg terbaik tuk diri kita.. kalau dh doc mcm nii, kita kena btl2 boleh berdiri sendiri just nk bagi hati doc tu puas.. If terdesak prlu brgantung dgn dorg juga, sabar je lah.. Itu dugaan ibu mngndung yg bkl melahirkan anak kt hsptal bila jmpa spesis doc or nurse mcm ni, sis pasti boleh!! tahan kata2 pedas dorang. Dorang ada jer cara nk sakitkan hati janji dorang puas hati tp inshaaAllah nurse2 sis semuanya berhati budiman ,brsikap baik dgn sis dan mnghormati sis.. Skrg tunggu aje balik sakit contraction yg btl2 dtg.. Xpsl2 naik gila doc tu😂 Strong Mommy! U can do it😄 Edited: scroll2, eh post ni dah lama pula.. Hihi.. Mesti bsar comel dh anak.. Tahniah😊