Bukaan 2cm

Ibu² preggy, sy nk tnya yg ada pengalaman besalin. masa doktor cek bukaan cm tu, memang kasar ka? gaya mcm nk balas dendam ja masukkan jari tu ke kemaluan sampai sy ternaik ke atas. tapi masa nurse² cek bukaan, oke ja. xsekasar doktor tu. Smalam bukaan dah 2cm, tpi doktor suruh balik rumah siap marah² sbb bukaan baru 2cm. sy preg ank first, xde pngalaman lgi. domtor suruh dtng kalau pecah ketuban atau pun dtng kalau baby kurang gerak. sekarang sakit contraction dah xda. baby pun gerak oke ja. perlu ka sy pergi hospital semula? ataupun mcm mna ya. siapa prnh ada pngalaman mcm ni. #37week2day

23 Balas

ank da 3 org.. stiap kali bsalin msti dktor @ nurse yg pecah kan ketuban.. kalau sy sis.. jarak rumah n hosp 3 jam.. jd dktor xpena suru blk.. klau da ada bukaan.. sbab alasan jauh kan.. tp kalau sis dekat jgk ngn hosp.. xpaya pg dlu la.. tggu btul2 sakit n pecah ketuban ka .bru pg