Paling Lemah

Ibu2 paling lemah part yang mana? ??

Paling Lemah
1106 Balas

Sy start dari 12 weeks 2 minggu sekali pegi check up di kk. Ambil darah sebab hb sy low. & sy pernah buat major operation di abdomen. Pakar O&G sbulan sekali. Haha, memang jenuh ke kk & hospital. 😂 Suami kerja jauh, alhamdulillah sy takda alahan. Allah beri kekuatan & semangat yg kuat kepada sy & baby. Alhamdulillah. Tapi tak dinafikan sy ada jugak menangis sebab letih, perjuangan sy untuk mendapatkan zuriat lebih dari mommies sekalian. Sy terpaksa drive sejam lebih untuk ke Hospital yg ada pakar O&G. ☺ Alhamdulillah sekarang ni kandungan sy masuk trimester ke3. Pada mommies2 sekalian, jangan give up! Keep positive wlpn kita ni diuji dengan dugaan. Kena selalu pikir ramai lagi yg diuji lebih daripada kita. Sy percaya Allah beri ujian sebab sy mampu & sebab sy insan terpilih. 💪 Pada mommies sekalian doakan sy & baby ye. Semoga kita semua diberikan ketabahan & keselamatan dunia akhirat. Aaamiinn3 yaa Allah. 💕💖

5y ago

tq.. amin3 🎈🎈

1-3 tak ada dan no 5 pun x ada. No 4 tu walaupun ramai sis takpernah tunggu, sampai je kk terus letak bku pink kt kaunter kjp je diorg pggil terus g test kencing n amek hb pastu tggu utk nurse panggil je, siap dgr nurse ceramah n check perut terus balek. Hehehhe.. Alhamdulillah semua dipermudahkan 😊

Semua saya suka. Sbb pengalaman pertama. InsyaAllah demi anak yg sihat saya tempuhi cabaran masa dekat klinik kesihatan ibu & bayi walaupun kadang2 uji kesabaran saya 😊 yang semua dalam senarai kat atas saya dah lalui. Alhamdulillah berkat kesabaran.. Skrg tunggu hari untuk melahirkan. Sekejap aje masa berlalu

mula2 dulu ingt kn minum air gula. tapi akhirnya itu x lah sgt. yg sgt tu adalah tunggu turn check up.. sbb dah la sy ni poyo noob x boleh buat sndri, mesti kena ada husband.. trus husband yg penat.. dia bebel sbb sy sorang ja asyik2 lmbt siap, org lain x. hahah

Semua.... Rsa nk cepat2 bersalin. Tp baru 32weeks. Dh tak kuat rsa nk ulang alik ke klinik. Dgn kerja byk nk buat. Dgn anak2 yg 3 org ni lg nk pdpr time covid ni. Moga Allah mudahkn lah urusan. Rsa mcm mental dh nk koyak rabak ni. Nk cepat2 cuti.

No 3 bila dapat tahu kena kencing manis memang meraung tak boleh terima kenyataan rase macam beban, suami pujuk nasihat die kata kesian dekat baby jangan macam ni tapi memang stress time tu, alhamdulilah sekarang OK lah Mula2 je kot

1. 7 kali kena cucuk nk ambik darah n masukkan ubat tp satu pn tk kena. Dh la doktor yg sama buatnya. Dh tk reti buat tu bg la org lain. Berlagak btul. Padahal doktor praktikal ja pn. Aku yg sakit. Last last bg ubat makan je ceh

No 2 sbb da la puasa ttiba pg trus mnum air gula manis melengkang.. Smpai pening, loya, smua ada.. Xlalu nk ckp tkot muntah.. No 4 okk jek sbb sy kena tarikh yg org x ramai.. Selebihnya xkena.. Alhamdulillah selamat..

3 sbb dh kena smpai 7x buat bsp....mmg penat tp kena sabar sbb buat semuanya utk baby supaya baby x de mslh. skrg tgh tggu tarikh nk serah diri masuk hospital. Harap suma dipermudahkan. Aamiin.....

1 dan 2....Mmg sampai 2 org kdg2 nak cari urat tu...hu3....Dh nurse cucuk jarum tu masuk kulit dia pi cari pulak urat ke kiri dan ke kanan...X jumpa tukar tgn sebelah pulak...huaaa....😭😭😭