EBM

Hi ibu2.. Nk tnye.. Sy bru jdi ibu 30hri..tpi dh start pump susu wktu bby usia smnggu sbb bby prem n xreti nyusu lgi mula2 lahir.. Xnk nyusu pastu kne kuning.. Smpai skrg msih kuning ...then sy pump bgi susu dlm btol dpt tgk dia minum brpe oz.. Tpi sy df jgk.. Kdg2 je bgi btol.. Time dia ngmok dia akn reject df..nk tyer klo ssu yg pump sy simpan kt chiller, then dh panaskan than brpe lme ye?sblom ni sy ingt tahan 4jam ssu chiller lpas panaskan tpi tdi ad trbca kt fb ckp than 1jam shja.. Yg mne satu ye sbnrnye ? Bby xde nipple confius tpi maknyer confius ni?kthanan ssu chiller tu brpe jam sbnrnyer utk bby pramatang?

1 Balas

Kalau sy utk baby prem susu yg kt pam and simpan kat peti ais bwh tahan utk 3jam after pum.. Tp kalau pum and simpan kat frezer atas susu tahan utk 3month

4y ago

Ar ar.. Bila panaskan blk tahan utk 3 jam je... After that kalau ada baki sy buang je