Induce or czer?

Hi ibu2 , nk tnya pendapat. Sy dah 2x induce ubat tp bukaan still 1cm. Tak sakit cuma sakit sbb dr check bukaan. Kalau ibu2 dekat tempat sy better tunggu induce kali ke-3 atau bersalin czer? Rasa stress sbb dh lama duk hospital orang lain yg induce sekali dengan sy semua dh bersalin🥲

4 Balas

sy bersalin merasa dua2..time induce rse mcm trukk sgtt,lstly emrgncy czer sbb xbuka laluan..bg sy czer senang cuma pjgaan lps czer tu kena btul2 jge..bab sakit smua proses brnak tu sakit hehe