Induce or czer?

Hi ibu2 , nk tnya pendapat. Sy dah 2x induce ubat tp bukaan still 1cm. Tak sakit cuma sakit sbb dr check bukaan. Kalau ibu2 dekat tempat sy better tunggu induce kali ke-3 atau bersalin czer? Rasa stress sbb dh lama duk hospital orang lain yg induce sekali dengan sy semua dh bersalin🥲

4 Balas

Hi thankyou pda yg reply. Alhamdulillah sy bersalin dah 18/8/22 induce smpai 3x tp still takda bukaan, then pada 18 tu jantung baby drop terus kena emergency ceaser.