Gerak baby

Ibu2 nak tnya , sy skrg dah 28weeks dah start kira gerak baby cuma nya baby sy ni mmg sy rasa sejenis yang tak aktif siang . Dah 3hari sy start kira gerak baby , siang nak dapat 10gerakan tu lama nau , pkul 7 lebih baru ckup 10 . Tapi bila pkul 9 keatas mmg asyik gerak je . #bantusharing Memang normal ke 28weeks mcm tu ? #pleasehelp #firstmom

5 Balas

minum air sejuk / makanan manis (kek, aiskrim) lepas tu baring ikut lah belah kiri ke kanan yg biasa bby gerak. Sy 26w dh kena suruh monitor pgerakan bby hr tu😂. Baby sy biasa tgh hari bru gerak tu pun dipaksa baru gerak. Kalau malam xpyh paksa mmg aktif, mau lg bfore tidur😂

sya alhamdulillah duk aktif ja, sya blm bngun pun dia duk bekungfu d dlm. mmng asyik nak begerak. sbb klw sya x rsa dia begerak sya laju je mkn ais n minum sejuk bru bby gerak. pstu klw mlm mmng asyik gerak, then bla sya ckp nak kita tdo yerr esok kita smbung main lgi

sy pon lebih kurang sis.. kadang kiraan kali ke10.. kol 9mlm.. lps kol 9 time kita ready nak tidor time tulaa baby nak aktif, dok tendang² perut mcm main bola

MCM Sya la jugak sis... anyone yg ad pengalaman yg sma... start MLM bru aktif sikit😅😅😅 nanti time nk tido tu aktif benar main🤰

depends ..