Gerak baby

Ibu2 nak tnya , sy skrg dah 28weeks dah start kira gerak baby cuma nya baby sy ni mmg sy rasa sejenis yang tak aktif siang . Dah 3hari sy start kira gerak baby , siang nak dapat 10gerakan tu lama nau , pkul 7 lebih baru ckup 10 . Tapi bila pkul 9 keatas mmg asyik gerak je . #bantusharing Memang normal ke 28weeks mcm tu ? #pleasehelp #firstmom

5 Balas

minum air sejuk / makanan manis (kek, aiskrim) lepas tu baring ikut lah belah kiri ke kanan yg biasa bby gerak. Sy 26w dh kena suruh monitor pgerakan bby hr tu😂. Baby sy biasa tgh hari bru gerak tu pun dipaksa baru gerak. Kalau malam xpyh paksa mmg aktif, mau lg bfore tidur😂