Jari2 sakit bila nak genggam

Nak tanya normal ke pregnant dah 35w 4d start pergelangan tangan sampai jari jemari sakit . Susah nak genggam and bengkokkan tangan . Bila bangun langsung tak boleh nak genggam tangan . Rasa macam baru lepas buat kerja berat . #ingintahu

1 Balas

Saye pun x taw normal ke tak. Tapi sye same mcm sis. Jari sye mcm bengkak skit laa. Mase awal dlu sye ingat sye ade symptom carpal tunnel. Sakit dekat pergelangan tangan smpai ke ibu jari. Doktor ckp sakit sbb hormon kehamilan. Lame2 jadi susah nak genggam. Bile tgh sakit nak genggam tu sye x paksa sgt laa jari sbb risau salah urat

1y ago

Sis masih boleh pkai cincin ? Doktor sye kate kdg sbb hormon kehamilan. Sbb x semua same kan. So kire normal laa tu pembawakan budak sye rase.