Direct feed atau pump

Ibu², mana lagi senang.. kalau ibu² dekat luar atau travel, direct feed atau pump ?

3 Balas

Depends pada ibu2. Ikut keselesaan. Saya direct feed, kalau travel biasanya susukan baby dalam kereta, atau pakai nursing cover bila dekat public. Ada niat nak pump, ajar botol tapi asyik tangguh baby dah nak 11bulan dah 😂 minum dalam cup jela nanti.

Saya direct feed je guna nursing cover. Kalau keluar bawa EBM saya make sure tak lebih 4 jam untuk elak dia basi.

Direct feed.