Mitten Dan booties

Ibu2 ada pkaikan Mitten Dan booties utk baby x?? Kalau pkai berapa lama? #seriusnanya #firstmom

22 Balas

Anak sy lahir kecik tau iugr baby, 2.2kg je jadinya xleh nak pkai longgar.. dah biasa xpkai pun, mitten pkai bila malam sejuk kalau dia xnak bedung tangan.. kuku dia kena selalu cek, pendekkan sy beli alat tu dekat momo house shopee bootie xpkai2 pun skrang dah sebulan lebih, lagipun berbedung.. klau cuaca sejuk sy cek juga pegang kakinya Alhamdullilah xsejuk.. melainkan kalau keluar stanby la, dlm kete sejuk

hmm kalau tanya misi atau doktor, diorang tak galakkan tau 😬 anak saya pakai sampai 2 bulan je lepas tu stokin cabut bila siang hari sebab nak mudahkan dia belajar merangkak.. pakai stokin bile waktu tidur je sebab takut masuk angin.. kalau mitten tu, lepas 2 bulan dah tak pakai dah 😁 kecuali kalau waktu dia ada ruam, pakaikan lah.. jadi dia tak guna kuku untuk garu ..

mitten smpai 2 bulan sbb kuku kecik halus sgt. nk potong pon seram. lpas 2 bulan dah xpakai. booties smpai skrg 5 bulan pkai kadang2. brgntung pada cuaca. klau hujan sejuk pakai. klau panas x.. malam pon sama.. tengok suhu n cuaca

Ada, umurnya cecah 3 bulan saya tak pakaikan dah. Fungsinya hanya untuk mengelakkan baby sejuk. Keluar rumah baru saya pakaikan socks. Kalau Puan rajin ketip kuku jari anak, taknak pakai kan sebelum 3 bulan pun takpe.

Sye 2mingu je bgi ank pakai mitten , kecuali hujan and cuaca sejuk bru bgi pakai mitten lagi mlm untuk elak sejuk , lepastu dh bgun terus bukak . Booties je terus pakai mungkin sampai 3bulan .

Ada, sarung tangan pakai sampai sebulan je sepatutnya. Sarung kaki depends kalau persekitaran sejuk atau pada waktu malam. Boleh pakaikan sampai 5/6bulan tengok keadaan

pakai kejap2 je klo sejuk..sebenarnya bagus xpakai sbb bayi nk explore dunia dgn daya sentuhan tgn n kaki dia tp ikot pd keadaan gak la yaa

Kalau boleh pakai kan lah sbb x nak dia cakar muka dia sndiri. Tapi setengah bayi dia x selesa . Mybe yg lain boleh bantu puan ni

sebulan je sbb masa checkup anak 2 bulan nurse dh suruh bukak mitten tu sbb anak dh start hisap jari.klu booties masih pakai lagi

mitten belum habis pantang dh xpakaikan. tp kuku baby kna sntiasa pendek. tp stokin setiap malam pakai.