Lapar waktu tghmlm?

Ibu2 lain pernah rase lapar waktu tghmlm,xkira la jam brape ...tp bangun dpt mkn skit pun kenyang baru lena tido... bleh share pengalaman...

38 Balas

Sya..😊 Last year when i was preggy, sya rasa lapar selalu... Tak kira siang ke, malam ke, pagi ke... tgh malam ke.. ttap rasa lapar shja.. Xsampai sejam maybe, mesti sya rasa lapar balik. Mesti nk makan lgi... Ade masa, while saya tgh makan sya ttba menangis dan ketawa, dan senyum2 sndri.. Mcm gila je sya rasa.. hehe.. my memorable moment yg sya x akan lupa.. tgh malam suami sya lena tido, sya d tepi2 duk makan sorang2.. tu pon syukurlah kalau xmuntah lepas makan.. makan ape?... makan biskut dan air putih sje. 🙈🙈🙈🙈

Msa sy pregy, sy on duphaston. Dia punya effect, lapar setiap 5minit. Dh makan, pun makan lg. Makan portion utk 3org. Berat dr 50 naik 82kg! Jgn kata tgh malam, tgh tido pun bleh bangun cari makan😅

5y ago

Betoi.. 🤭 skrg doc dah sy tukaq obimin

Oh itu sy la... Biskut sentiasa dimana²... Walaupun bru lps makan nasi.. bring kjap dh lpr semula... Mlm pun sblm tdo mesti alas perut klau x.. xboleh tdo #zaizha'sjuniorjurney #w31

Lapar tgh mlm..bgn..potong bawang holand..goreng ngan bilis dan telur..buh kicap..nasi..beras perang la...hadap la 2 laki bini kongsi pinggan sambil suap2..nikmat dunia...🤣🤣

Selalunya sy xkira waktu asalkan malam je mmg lapar memanjang. Kadang sampai 3 pagi duk dpur mncari benda ape blh mkn. Klaw x mmg pyh sgt2 nk tdo. Dh mkn bru rse blh lelap mata.

Sama larr sis. Nasib husband jenis layan kadang saya lapar mcd je larr dia bagi sebab depan rumah. Tapi pkp sekarang husband prepare biskut dengan air letak tepi katil.

Sya last mkan pkul 10 mlm,slepas 2jam minum vt tambah darah tu sbelum tdur.. Tak pernah lagi makan jam 4pagi.tak mo biasakan😁 ,jam 7 bangun baru pegi makan bfast...

saya pun sama.. pukul 7 petang sudah makan.. lepas tu rasa lapar pulak pukul 10.30pm.. haahahahah lucu sangat...gemok pun gemok lah saya...heheh...demi anak tersayang

Sy mesti kena makan sis. Tengah malam pukul 3. Bencuh separuh packet milo kosong dgn biskut tawar je. Asal dpt kenyang perut sikit. Nanti 8 pagi baru ambil breakfast.

5y ago

Oh..mesti ye mkn.btul2 dpt alas perut pun dh ok baru la lelap mata ni,ha pkul 8 baru breakfast ...😊

Kalau malam lapar dia lain macam dari waktu siang rasa nak kunyah je.. Sampai nurse tegur berat naik banyak huhuhu skrng kene jaga makan dah..