cuci berak baby guna air pipe

ibu2 kat sini, biasa cuci bontot baby lepas berak, guna air pipe, start umur baby berapa hari ya?

1 Balas

Saya tak ingat berapa hari, tapi, saya Muslim, beberapa hari lepas bersalin baru saya teringat najis bayi yg hanya minum susu ibunya, najis muhaffafah. Kena bersihkan dgn air bersih. Sebelum tu guna wet tissue je. Lepas dah ingat tentang najis muhaffafah, baru saya guna botol spray dan tisu biasa selepas guna wet tisu. Seingat saya, bila badan anak dah tegap baru terus alirkan air paip utk sucikan najis anak tu.