macam mana legakan batuk ketika hamil?

hi ibu2 hebat semua ... sekarang saya dh 35w4d... mengalami selesema dan batuk . mcm mna ibu2 semua legakan batuk ya? setiap kali batuk baby mngeras dan rasa sakit dkat ari2 .... minum air suam bnyak juga tak dapat legakan batuk. ibu2 semua legakan batuk mcm mna ya? ada tips tak?

2 Balas

I feel u.. Sy sejak +ve covid masa 5 bulan dulu sampai dah nak bersalin batuk² lagi.. Tapi tak makan ubat sy just minum air suam banyak².. Kalau selsema pun sama sy tak makan ubat..

2y ago

minum air suam ja dapat lega sekejap... sama la sis..tak berani mkn ubat ...

sama la sis . saya dah dekat 3 bulan batuk batuk . kadang sampai sakit perut dibuatnya . saya minum air madu suam dan air masak je . batuk kurang tapi still ada lagi

2y ago

Sis batuk da ok ke