Week ke berapa?

Ibu2 cuci baju baby kandungan ke berapa minggu ye?

17 Balas

Sy dah 30w hari ni, belum cuci lg sbb belum lengkap. Tadi masa checkup nurse ada tanya dah beli barang2 keperluan baby ke belum. Sy jawab dah tapi belum cuci sbb blum lengkap..nurse ckp 32w boleh cuci dan packing siap2,pastikan semua dah lengkap. 😁

Sy dh 31week.dah siap2 pcking bju bby & brg pribadi Utk ke hospital.. Seng prepair awal.jadi xla kelam kabut nnti. Agipn skrg pn bdn dh xlarat dh.. Duduk & baring lma serba xkena. 😁Moga dipermudahkn urusan semua mommies ye.

saya 29 w tak cuci baju baby lagi😅 sebab ingat nk bagi lengkap semua dulu baru senang nk basuh sekali😂 harapnya takde laa tiba2 nk bersalin

1y ago

uishh ni lagi seram😂

Saya dah 31 week. Belum cuci baju baby lagi sbb nak bg lengkap dulu pastu cuci semua sekali 😂 Skrg masih beli barang baby sikit sikit

Bagus juga ada soalan macam ni, baru ada kesedaran diri 😭😭😭 sibuk sangat cuti cuti barang tak prepare lagi ni aduhai #29w

1y ago

bukan apa sis..takut nnti dh sarat tak larat pula nk cuci.. sekarang 28week ni pun rasa mcm dh penat sgt..

klu sy dekat2 nk bersalin.. cuci awal2 nnti hilang bau sabun😂

Sy 30 mnggu dh packing brg baby . Persediaan awal spya xkalut . Bju bby cuci ktika 28 mnggu .

boleh tak ibu2 list kn brg keperluan baby kt sini?nk tengok sbgai rujukan

masuk 3rd trimester dah boleh cuci baju baby and prepare hospital bag

kita dah 30week barang pun tak lengkap lagii wak oiii ...