Minum air gula

Ibu² boleh share tips minum air gula? Boleh x kta minum air masak waktu dlm bpuasa tu dgn lepas minum air gula. Tq

13 Balas

Kk tempat sy tak bagi minum air kosong lps minum air gula.bacaan gula boleh lari.kalau nk betul² result jgn minum pape sblm n selepas.tggu sampai dpt result.nk minum air gula amek yg suam².tak pyh minum satu teguk skali jln pun takpe.minum slow² asalkan airnye masih suam baru tak loya

Klu dlm wktu berpuasa rsanya x blh kot sbb effect dekat bacaan.. sbb akak sy dia puasa utk mnum air gula tp kol 3 pg dia bgun mnum air masak sbb haus.esknya tu mmg sangkut bsp.. akak sy mmg x mnum xmkn manis tp sangkut gak.tp x taula sbb lain org lain hormonnya..

Tips saya.. Dari awal saya tahu kena minum air gula saya mindset air gula ni sedap.. Jadi bila minum takde rasa nk muntah tapi dgn syarat kena minum laju2.. KK dkt tmpat sy dia bgi minum air kosong.. tapi sikit jelah, bagi hilang rasa manis dkt tekak je..

Selagi xminum air gula xdibenarkan minum/mkn apa² ya..termasuklah air masak..lepas minum kene tggu lg 2 jam pon masih kene puase smp la setel amek darah semua..arap ibu² dpt bertahan n ikut arahan yg telah diberikan..tkt nnti result xbetol..

Start posa pkl 10mlm tu jgn mkn apa2 kcuali air masak..pkl.8 mnum air gula tu bru xle dh mnum air msak..2jm ambik lg drh pkl 10 bru dh blm mkn .so 2jm jela xle mnum air msk.tu yg nurst bgtw sy

klinik tmpt sy p boleh je minum air masak sebelum n selepas minum air gula.. alhamdulillah xde sangkut pon.. ni minggu depan nak minum tok kali ke 2 plak.. harap2 xsangkut juga laa..

Better tak yah la minum air kosong. Sebab kita nak tgk optimal result. Utk kesihatan baby jugak. So that senang kita nak keep track sugar intake kita.

Klu nurse kt tmpat sy xbg minum air kosong sbb dia tkut bacaan ganggu bacaan gula.. Dia kt klu nk hilangkan rasa gula tu kumur2 je..

Kalo klinik yg sy pergi..lps minum air gula dia bg minum air masak..dia sediakn 1 botol kecik air gula..1 botol kecik air masak..

Klau sy pulak...lpas dh hbis mnum tu sy trus berkumur bgi hilang rasa air gula tu dlm mulut