Gatal2 butir merah

Ibu2 ade x kene camni? Kenape ye? Saye x pernah alami kulit camni.. btw saye dh 31 minggu

Gatal2 butir merah
7 Balas

org kata hormon mngdung ..sya dh rasa msa 28w 😂 skrg dh 31w msih ada sikit2 ..sapu je lotion..kalau ubat sapu kk bagi mmg tak ckup .ubat lak diorg bagi ubat allergic yg ada kat farmasi tu ..tp bgi sy utk tahan gatal pedih tu je .. branak nnti sekelip mata je hilang itu apa dktr kata .. tnya org yg prnh juga kata bnda yg sma ..sy skrg guna lotion je utk tahan gatal

Dekat kaki saya sapu calamine lotion. Bila dh kering dan hilang gatal, saya continue sapu bio oil. Dekat perut sapu bio oil je. Calamine lotion bagus untuk hilangkan gatal². Kalau sis nak cuba, consult dgn doktor sis dulu ya. 🤗

saya kena masa first pregnant. kulit jadi sensitif. gatal2.. pastu naik jerawat pulak kat belakang badan 🥲 scond pregnant ni harap la x🥴

Saya kena Kat kaki n tgn. Stiap kali mengandung mesti naik gatal2. Skrg sapu Krim pun xjln. Tgu la Lepas bersalin Nnty ok

sy hari tu kena macam ni. habis penuh dekat bawah perut. sy pakai bio oil, alhamdulillah syukur hilang.

Saya ekzema lagi teruk since trimister 2 😮‍💨... sampai sekarang tak hilang

Kat perut pun ade sebelah kiri.. kanan oky jer