putus susu

hi mommies. ada idea. mcm mana nak putus susu dgn anak tak? hampir dua tahun. and planning nak putus susu. sbb saya pregnant 😊#breasfeedingmom #bantusharing

1 Balas

sy guna psikologi, hari2 ckap dgn anak dh besar x boleh minum susu bdan dah, kena bykkan mnum cawan, makan nasi supaya kenyang..setahun sy ulang2 benda sama, dia ia kan jekk ape sy ckap, tapi bila tiba masanya ehh ehhh dia xmau lepas, ngamuk pulak n mmberontak semua, sy pjuk smpai berhari2 tabahkan hati..hahaha.. last2 sy tension, amek sirap sket sapu kat nipples, haaa, terus seharian dia xmau minum susu bdan dah, nak mnum air susu fresh dlm cawan.. pastu cepat2 tutup mulut lari jauh2 klu sy offer dia susu bdan.. slesai masalah. 😂 sy x stress, dia pun bahagia dgn keputusan dia..hahah..