Cyst

Ibu² ada x pengalaman preggy tp ada cyst?? Sy preggy 12w skrg, tp baru dapat thu ada cyst lbh kurg 2cm. Sy risau cyst 2 membesar n menggangu baby sy.. Tolong doa kn yg baik². Apa patut sy buat skrg. Preggy second baby.. ?

2 Balas

Sy mse mengandung ank sulong, ada cyst jgk. Tp cyst tu x ggu bby sbb dia duk belah kiri perut. Doc ckp, ble dh bersalin nnt, br nak buang cyst tu. Tp mse nk bersalin ank sulong tu, kne emergency czer sbb jln x bukak. Doc buang cyst tu trs mse tu. Skrg alhamdulillah, tgh preggy ank no 3. 12week 😊

5y ago

In sha Allah sis. Sy ank ke 2 normal. Mntk² yg ke 3 nie pn normal 😊

Sy dulu ada cyst jugak.. along the pregnancy dia hilang sendiri.. InsyaAllah doa banyak2 supaya dia hilang nnt ya..

5y ago

Thank you