Ubat batuk & spray tekak

Hi ibu2, ada tak yang pernah ambil ubat2 macam dalam gambar ni? Semalam saya pergi klinik n and buat test covid. And yes saya di sah kan positive covid walaupon line tu samar2 je. So doctor dekat klinik tu bagi ubat batuk and spray untuk tekak macam dalam gambar ni, and saya da informed im pregnant. Lepas tu tadi saya google la pasal dua ubat ni and based on google tu kata pregnant tak boleh ambil ubat2 ni. So sekarang saya kompius doctor tu salah bagi ubat ke atau tak atau memang bole ambil. Ada tak ibu2 pernah ambil ubat2 ni. Saya now memang batuk ada kahak n sakit tekak.

Ubat batuk & spray tekak
1 Balas

Sy pernah +ve, cuma amal lemon suam + madu utk sakit tekak & batuk. Sbb sy pergi CAC pun dktr tk bekalkan apa2 ubat. Dan sblm +ve sy ada ke klinik swasta & dktr cuma bg lozenges utk sakit tekak.

3y ago

Yep natural remedies shj yg kita blh amalkan. Sbb usually ubat batuk mengantuk & x sesuai utk ibu mengandung. Moga sis cpt sembuh ya ☺️