Minum air gula tapi ada gastrik

ibu2 ada pendapat tk mcm mana nk buat, bulan ni sy kena minum air gula tp disebabkan kena berpuasa agak lama, sy risau perut sy sakit. sbb gastrik sy agak teruk. angin, pedih ulu hati sampai muntah. mcm mana nak buat bg perut tak meragam. kena berpuasa start 10malam. sy ni pulak susah tdo mlm dan tgh malam selalu sy makan sebab lapar sgt2.

1 Balas

Sy ad gerd bila puasa tu mncabar sikit. Jd sblum puasa sy mkn meal pnuh dgn kerap. Snacks sblum puasa tu. Lps tu klau lpar mse puasa mnum air putih shj. Esok pg tu mnum air gula then puasa 2 jam lg awk tdur. Klau tk tdur mmg rse nk muntah n loya sbb prut kita kosong n pedih.

2y ago

tq sis🥰