Hi ibu, beg hospital

Ibu yang berpengalaman atau yang pernah bersalin di htar boleh bantu saya? Ada apaapa keperluan lagi yang saya perlu tambah atau tak perlu bawa? Saya bawa satu beg ke hospital dan totebag untuk buku, ic, powerbank dll, satu lagi tinggal dalam kereta takut urgent. Biskut + air saya belum beli hehe. Towel, tisu kering, toiletries baby perlu ke untuk bawa? Atau ada benda saya terlepas pandang? Tisu basah cukup ke ya? Terima kasih banyak 🌹❤️

Hi ibu, beg hospital
12 Balas

kalau LR tmpt sy dia just mtk pmpers je , kain bedung n bju baby pkai ospital . tp tk sure la lepas covid mcm mne .dah complete tu. ssun kemas2 dlm bag kan. sy pn list utk mknan n mnuman sy dh tmpal dekat aisbox , senang utk sy n suami ingt. plan nk bli mse otw ospital 🤭. sy bwk termos kecik n gelas je utk bncuh air. due sy bln 9 . if normal bsalin , kejap je boleh kua insyaAllah .

2y ago

tisu guna kalau baby kita kncing n berak . klau normal , satu hari or satu mlm je . baby kncing berak, si ibu sihat , ptg dh dpt kua .

powerbank dan cable jgn lupa mommy.. keperluan mandian bayi sya bw hari tue tp nurse x mandikan baby pun , dorg cuma lap lap kan saja.. jgn bwk beg berat / byk sgt , nnt mommy susa sbb semua perlu angkat sendiri.. skg dh senang , pelawat dh bole masuk.. nnt bila perlu , bru mommy mintak hntr kan apa2 keperluan yg mommy nak..

Kalau saya lah kan, hahaha. Saya bawa satu pack terus pampers masa baby first saya, 🤣🫢. Maternity pad pon sama 😂. Tisu basah 2-3 paket yang 80pcs tu. Hoho. Lagi anak ada kuning, memang kerap lahh tukar pampers dia semua, hahhaa. Bawa dalam bag balik kampung, settle.

brg toiletries baby tu x prlu lagi...just tisu basah je.... tuk baju awak balik tu sis better prep jugak stokin tebal & cardigan or sweaters tebal..sbb selalunya Kita Rasa sejuk bila nk kluar tu...kena plak hospital yg mmg aircond kuat Gila...boleh ketar Bdn...

sy pon susun dlm ziplock bag ikut hari. hrp2 tak terabur la nnt kalau baby nangis. takut gelabah je cari smua bnda xjumpa 😂. husband suruh bwk beg luggage beroda tu. senang surong ja nnt. dh 2 3 kali tukar beg slagi belum brsalin 😆

2y ago

Sama🤣Saya nak bawa beg galas je senang. Tapi dok masuk keluar masuk keluar barang lagi 😂 Selagi tak bersalin selagi tu buka tutup beg. Tak muat nak muatkan juga. Laki saya geram dia tarik beg roda tu buka zip lepastu dia kata kan senang guna ni, tarik je hahaahah. Masih berfikir sampai sekarang 🤣 First time ni nervous tapi excited hihi semoga dipermudahkan urusan awak

Nanti dah sampai jgn lupa mtk husband letak kan bag di tmpt yg tinggi dan mudah utk kte capai barang keperluan. Ada kes brg dah complete tp nak ambil barang susah Sbb husband salah ltk bag kat bawah. So si isteri terkial2 nak capai 🤭

charger/power bank jgn lupa tau 🤣 tudung elok bawa yg sarung, kalau agak lama di wad n takde aircond bawak la kipas. tghari is so hot 🥵

2y ago

Kiki saya bawa tudung sarung je kang tak memasal terbang, saya dahlah jenis gelabah kalut 🤣 Okay awak, terima kasih. Semoga dipermudahkan segala urusan

Sy sediakan 2pcs smua..cm pampers,lampin,tuala..tkut nti bby bnyk klua najis hitam lepas lahir nti kn

terima kasih kongsi xsabar nk busy packing keperluan baby n ibu 😚

Saya beli yg ni je hahaha