Czer, baby baru masuk setahun.tapi pregnnt lgi.rezeki,tpi risau Ada sesiapa yg sudi kongsi pengalamn

Ibu umur 40,nak tmbh sorg anak lgi

6 Balas

Saya czer jarak 15 bulan. Dalam setahun 3 bulan. Alhamdulillah nurse dekat kk dan Dr di hospital tak ada pun yang marah. Cuma kk akan close monitor perkembangan kita dan baby. Saya inshaaAllah bakal bersalin bulan 1 ni secara vbac (vaginal birth after ceaserean). Risau juga. mohon doa semua ya

2y ago

semoga puan dipermudahkn urusan bersalin nanti.

Dr ada explain pasal ni pada sy.. kalau masa bersalin jarak antara bersalin pertama dengan yg kedua ni 18 bulan ke atas, risiko tear nya kurang.. contoh.. baby baru pertama 12 bulan mengandung pulak.. jadi bersalin yg kedua dah lebih dari 18 bulan.. no worries sis.. in sya Allah tak ada apa..

hi awak. kalau faktor usia awak, cuba call kk tmpt terdekat awak. tanya dia procedure mcm mana. mungkin boleh buka buku awal. semoga urusan awak dipermudahkan okay❤️💪. semoga awak dn baby baik2 sahaja

2y ago

most wc awak❤️

banyak risiko ni puan. 1) jarak dekat sbb czer 2) ibu berumur tapi dah rezeki kan. harap puan sabar & tabah. nurse/doc bebel utk kebaikan puan & baby nanti. jaga diri, jaga kesihatan.

2y ago

tq atas kata2 puan... br check sendiri,2 line...satu masih samar2. niat nya, nk pregnt lps anak umur nk dekat 2 thn... Allah mudah bg rezeki yg kedua nie...

Sy pn czer, ank br 1.5thn.. umur 42.. tp ari tu cek doc, ok je😅 .. kandungan br 8mggu.. InshaAllah Allah permudahkan.. Aamiin 🤲🏻

sya czer jgk..anak sulung msa tu umur sthun lbih pregnant lg😊alhamdulillah skrg no2 dh 4bulan..sya umur 28