Keguguran 12 weeks

Hi ibu semua.. hrini sy cuma nak share pengalaman yg sy alami baru ini.. kehilangan permata pertama di akhir trimester 1 amatlah memilukan..sy smpai skrg kalau teringat mesti akan teriak.. sy betul2 tak kuat.. Waktu saya mula scan masa kndungan 8weeks.. wktu tu kandungam sy sihat dan normal.. sy boleh nampak degup jantungnya.. kemudian call kk untuk wat apoiment nak buat bku pink.. kk bagi apoimnt masa 11weeks.. wktu 12weeks sy scan di kk.. doc sahkan bayi sy dah takde perkembangan.. doc suspect sy silent misscarge.. sbb wktu tu sy mmg tkde bleeding ke kramp ke ape.. keesokkan hri nya nk dijadikan crita.. pagi subuh tu prut sy trlalu kramp.. rasa sperti nk sgugut.. sy mmg dah syak dan perasaan pun dah tak sedap.. sekali sy pegi ke tndas.. terus bleeding.. hanya tuhan tahu betapa remuk hti sy.. trus sy ke hspital.. smpai hspital doc scan skali lagi mmg dah tk jmpe kantung..darah sy mmg dah heavy flow...kmgkinan kntung pun dah turun.. dan diorang ambil tndakan untuk kluarkan kntung dlm kndungan.. sbb wktu bleeding kntung tak jtuh lagi.. punca sy tkthu.. mybe kerap bersama suami di awal kehamilan,kmudian kerap berjalan dan angkat2 beban sperti bakul kain smua.. mgkin tu antra punca.. sbb pemakanan semua sy jaga.. makan vitamin minum susu semua.. mgkin bukan rezeki sy kali ni.. skrg sy tgh berpantang.. doakan sy kuat ya.. 😭#seriusnanya #firstbaby

2 Balas

sy pn ggur tahun lepas..alhmdlilah rzeki taun strusnya ada skg dh 37mgu tgu msa nk bslin je..bdoa bnyak2 n bnyakkan sbar..nti ad lg rezeki sis..

3y ago

inshaallah. terima kasih sis..

semoga ada rezeki awk lps ni

3y ago

inshaallah.. terima kasih sis