Bunyi Tulang

Hi ibu ..Saya Mengandung 27w .Saya ada msalah sakit belakang 🥲Kalau baring tanpa tilam Tulang saya memang akan bunyi . Tapi sya kadang risau bila tulang blakang bunyi Ada efek tak elok ke dekat anak ? lepastu Td sya baring mcm ada bunyi tulang,tapi bukan bahagian blakang .Tk psti bahagian mna .Sy stress fikir Takut Tulang anak Patah dalam kandungan ? Boleh jadi ke macam tu ?Saya macam tk boleh nk rilexs skrg ni asik fikir Bunyi Yg tdi tu . Ni kandungan ke 3 ,ke satu Tk de masalah ,kedua Gugur masa 2month .Skrg kndungn ke 3 Jdi macam risau2 .

3 Balas

Sis, baby dilindungi dlm kantung yg dipenuhi dgn air ketuban. Jadi bila nak baring ke apa, sy rasa baby x tertindih kot selagi kita x lasak sangat. Mungkin bunyi tulang patah yg mcm sis ckp ni maybe sebab dlm bdn kekurangan kalsium. Sis boleh rujuk dgn doktor berkenaan dgn masalah sis. Nnti doktor akan bantu ☺️

Saya sekarang dah 31week. Setiap kali nk mengiring kiri ke kanan ke, msti tulng kat pelvik tu berbunyi. Macam rapuh.

Ada buat pemeriksaan dgn doktor pasal ni?