Bayi bunyi tulang kaki patah

Normal ke kalau kaki baby berbunyi. Bunyi mcm patah tulang gitu. Tak selalu kadang2 je bila angkat dia.. Anak sy baru 2 bulan. Sy tnya Dr dia ckp biasa baby awal2 mmg mcm tu sbb tulang masih lembut. Ada tak mommy2 kat luar sana experience perkara yg sama mcm sy? Risau la pulak 😥 #pleasehelp

8 Balas

igt kan sy je rsa psl ni..ada la experience 2x kot..bunyi tulang tp sy anggap if anak x sakit, xnangis should be ok...kdg kita pn ada bunyi tulang kan ..maybe sama la kot..mcm time stretching

My baby pun kadang tak sengaja tarik tangan dia slow2 ada bunyi2 tulang tu masa awal2 risau ingt kan patah tulang ke apa cuz tulang baby kan still lembut. Tapi Alhamdulillah takde pape

gi jumpa doktor mintak cek, pastu tanya kalau patah @ apa² saya nak tahu macam mana? saya nak kena buat apa? normal pd anak orang tak semestinya normal pd anak kita

If betul baby patah tulang mesti dia nangis sepanjang masa, sakit kot tu. Dan bila ada patah bahagian tulang tu pasti bengkak biarpun baru baby lagi

8mo ago

yg ni setuju kalau patah or terkehel confirm baby melalak teruk . and true mmg akan bngkak .

if risau pergi dpt 2nd 3rd option dari klinik private. tengok pula apa penilaian dr doctor lain. kalau jawapan sama xperlu risau.

Sama macam anak saya , anak saya 2bulan23hari bukan setakat kaki jer lengan kat bahagian bahu pun sama

anak sy pun begitu . pnh bunyi ingt patah . bila xray ok je

klu dktr yg evaluate, dia lebih tahu.