Macamana nak tahu kita GBS

Hi ibu, sape yg berpengalaman boleh tlg share ke mcamana nk tahu kita ada GBS? Sy dr sebelum berkahwin mmg dah ada keputihan yg bnyk. Lepas pregnant pun ada juga. Tp warna putih dan xberbau sama je mcm masa belum kahwin. Mcamana sy nak tahu tu gbs ke tak ya? Dah bgtau nurse n doktor tp xdapat apa apa ubat pun.

2 Balas

Klau bagitau nurse or doktor dorang akan buat swab, then dorang akan bagi ubat sumbat tu dulu. Mcm saya haritu ada keputihan kuning tu. Terus kena buat swab & sampai haritu belum tau result . Minta2 ok je lah kot dorang pon diam je

2y ago

Yekee doa banyak2 ye mommy. Semoga semuanyaaa baik2 je & dipermudahkan urusan

keputihan kalau normal xde mslh la. yg x normal kena buat gbs test tu. warna hijau kuning berbau and gatal2. kalau takat warna putih susu tu normal je.

2y ago

Terima kasih sis sharing ☺️