Assalamualaikum Maaf nk tnya

Ibu mgandung boleh minum ubt batok cap kepala laut tu x??? Nak minum tp tkt,tu yg tnye dlm neyh..

15 Balas

Cari ubt batuk ni dkt farmasi or boleh je tanya dkt org farmasi ubt batuk utk ibu ngandung.. ni Doc sy sruh cari haritu.. jgn mkn ubt btuk lain sbb bhya time ngandung consume ubt yg tkdisaran oleh doctor ok

Better tnye doc ubt btuk apa sesua tuk preggy..or g farmasi..klu nk bli tgk dkt kotak ubt tu ada x tulis sesuai tuk mommies preggy n breastfeed bby..klu ada tulis tu br blh bli n mkn

Sye xamek ubat langsung masa preg.. Sye minum air limau suam..pastu jaga pemakanan..xmkn yg berminyak masa batuk..dh elok bru mkn

Saya pernah kena batuk time awal pregnant...doktor kasi ubat batuk yg khas untuk ibu mengandung..dos tak tinggi..

Yg tu biasa doc or ahli farmasi x bg..dorg consult suruh mkn yg prospan tu..dos dia slmt utk ibu mgandung .

Sy time pregnancy ambik prospan. Blh untuk ibu mengandung

Dont take any medicine without doctors prescription.

Tak boleh sis,kalau boleh banyakkn minum air suam

Prospan je selamat utk pregnancy sis

Xboleh sis..jmpe doc dhlu..