saya nak tanya kepada ibu2 yang mengandung pengalaman semasa mengandung selama 3 minggu apa yang ibu

Ibu mengandung rasakan saya cuma ingin tahu

17 Balas

Saya mula2 mengandung perut sakit mcm nak datang bulan siap minum air coke lagi ingtkan sakit nak datang bulan,sbb dah lewat 3hari.time tu lom check lagi...mase tu xtahu lagi tengah mengadung..siap jalan jauh balik melaka dari kelantan...ambik barang dekat melaka sbb nak pindah ke kelantan.time rentas negeri mase pkp haritu.dah smpai kelantan bru sy check...allhamdulillah positif😊

3 minggu masih terlalu awal & pembawakan bagi setiap orang sentiasa Berbeza. Tak perlu nak risau klau tengok org tu pregnant ada alahan teruk tapi kita takda sebarang alahan. Jangan samakan badan sendiri dengan badan org lain, badan manusia takda Bluetooth connection bila pregnant 🤭🤭🤭

Sy awal kehamilan sakit sgt perut.. Memulas2.. Sakit nye dtg2.. Sampai admit ward.. Kena masuk pain killer 3 kali.. Cek upt negatif.. Tp memang period da lewat 3 4 ari da.. Lepas seminggu cek upt lg, baru tau mengandung.. Alhamdulillah xde pape jd kat kandungan masa kena cucuk painkiller tuh

Awl2 hamil xrasa apa2 lg sbb bby kan kecik lg..rasa cm biasa shaja sbb bby bump tiada..nti lama2 rasa cm kejap je perut membesar..tp dh msuk 3 ke 4 bln tu..dh rasa lh sikit2..stiap org xsama pengalaman hamil dier..

Masa 3 mggu sy tak rasa apa2 lg kot. Tp masa awal2 sy pregnant bln puasa. Yg sy perasan sgt, baru lps sejam lebih berbuka sy dh lapar balik. Tapi masa tu tak tau lg. Husband yg perasan

3 mggu xde rasa pape lagi..start rasa dlm 5 mggu,perut sakit mcm segugut kecil..tp lain org lain pembawakan..org lain rasa tak semestinya kita pun akan rasa yg sama..

Sy rs hppy dan teruja..sbb pestime nk jd parent n dpt bby..n say yabedabedu....hip2 hureay...n say thanx to Allah..😉✌

Sy rasa mual2 sampai sekarang,badan lemah,asyik nak baring, sakit2 badan..selera mkn tak ada sgt

Saya sakit perut cramp smpai xleh tido. Sakit yg mcm senggugut tu. Muka pucat xde selera mkn.

Sya awal pregnant saya akan demam sakit badan pinggang perut cram sengugut and kerap kencing