Gatal bahagian merekah perut

Ibu mengandung ni memang akan rasa gatal bahagian merekah perut ka..saya tak tahan ..sebab terlalu gatal..sekarang rasa macam merebak sampai ke kaki .. Boleh ka saya sapu minyak panas atau pun ubat gatal bahagian gatal ni..#pleasehelp #firstbaby

10 Balas

Tolong jngn sapu minyak panas / ubat gatal2 biasa.. Guna lotion / minyak sesuai utk kehamilan. Sy berani letak minyak kelapa dara dan olive oil je kt perut klu gatal2 selain lotion khas ibu hamil.

tq semua..tp bahagian perut sya sapu ubat gatal yg x pnas ..mmg untuk ibu mngandung..cuma bahagian paha tu yg naik teruk sngat² ..ya allah..sakit gatal dia tu ..saya x tahu nak kata😭

2y ago

kalau teruk merebak ke anggota lain better consult dgn doktor. moga cpt sembuh tanpa mudarat

Jgn sapu minyak panas sis tak elok time pregnant, ada lotion apa apa tak yg boleh kurangkan gatal, saya pon taktau sangt tapi klau boleh elakkan letak minyak panas ye

Jangan garu, nanti tinggal parut lagi payah. Kalau perut kalau boleh elakkan minyak panas

yea..mlm2 gatal time tido x sedar garu esok Melecet merah pedih...

cuba sapu losyen atau bedak ne.. dpt mengurangkan gatal2

Sapu dgn limau. Rambut baby tu dia geli2 dlm tu.

sapu lotion . normal tu

Cuba sapu bio oil.

jgn digaru