panadol

Ibu mengandung boleh ke makan panadol?? Doctor bagi suruh makan tapi saya rasa yakin x yakin.. de effect x pada baby? Siapa pernah makan panadol ok tak diri anda dan baby?

10 Balas

Boleh sis..doc bg panadol biase..tp aritu panadol yg doc bg abez..sy mkn actifast..tp sebiji..alhmdulillah baby okay..

sya pn dsuruh doktor mkn pndol jga sis..sbb sya sllu skit kpla.pndol yg doktor bgi je dpt mkn.

4y ago

ok skjp je sis...tpi ada jga rsa was2..prsaan sorng ibu kn.kdng2 klau dh rsa mcm stiap kli skit kpla mcm magrain tu tiap kli tu mkn ubt.tkut jga sis.wlau pn mkn ubt dri doktor..sya coba than je sis.wlau pn skit kpla sya tk biasa kn dri mkn ubt.klau skit kpla sya bring je kjap..mngkin pmbawakn bby kn.tpi syukur skrng ni tk da lg.sbb sy bnyk kn rest.

Paracetamol je . Active fast xblh

Panadol biasa/paracetamol shj yg boleh

4y ago

🤗

Boleh makan. Cuma jgn terlalu kerap.

4y ago

Ok tq sis

Boleh sy jg pening kpla,

panadol slamat sis..

Boleh makan

blh....

Pernah