Cabut gigi

Ibu mengandung boleh ke cabut gigi ? Kalau tercabut sendiri tak bahaya kan.?

2 Balas

Trimester kedua boleh nak cabut gigi. Tapi kalau boleh tampal lagi, doktor akan tampal. Macam saya baru ni dah xtahan sangat sakit gigi. Sakitnya smpai tangkap ke telinga dgn kepala. Nak tampal pn lubang dah teruk sgt so cabut lah gak gigi masa 23w.

Tak boleh cabut Gigi..kena rujuk gynaecologist dulu.. kena maklumkan kpd dentist juga yg Puan mengandung.. sebab Kalau cabut Gigi boleh sebabkan komplikasi utk kandungan.