Cabut gigi

Hi momi..Hari ni sy cek gigi. N doc gigi ada sarankan untuk cabut gigi yg berlubang...kalau kita x nak cabut boleh x? Sbb gigi yang berlubang tu x rasa sakit pon..Ada x ibu2 yg x cabut gigi masa mengandung? Ke mmg kna cabut..? 15weks..

2 Balas

awk blh tanya dlu blh tampal ke tak.. sbb andaikata sakit masa 3rd trimester mmg xblh nk buat treatment dh, kena tgu lps bsalin. mcm sy buat scaling dan tampal gigi. then dia ada mention ada gigi yg disarankan cabut (in between gigi yg dh ditampal)..sy tny kondisi dlu..dan dktr advise blh cabut lps bsalin sbb tak menganggu lg.

tanya doktor gigi tu semula kalau tunda takpe tak. kadang kalau berlubang dah teruk, doktor risau jadi infection etc. boleh jadi bahaya untuk pregnancy.