vaksin booster

ibu mengandung boleh ambik vaksin tu ke?

3 Balas

Entahlah sis, masa saya checkup haritu nurse ada ckp pasal vaksin booster ni. Dia kata kat saya takyah ambik dah, cukup sekadar 2 dos je. Jadi saya tanya betul ke , pastu dia ckp yg ambik tu hanya org yg berisiko tggi je mcm ada penyakit kencing manis, jantung, darah tggi. Tapi rasa mcm takut plak nk ambik yg booster ni sbb ada baby dlm perut kan, masa 2 dos dlu tu takde baby tu yg berani ambik tu

3y ago

kan tu laa, tk berani jgk nk ambik booster 😥

Ikut saranan doktor, ada baca kalau tkde booster sampai bulan berapa entah nnt dikira belum fully vaccinated dah.

3y ago

Klu doktor kata okay, boleh teruskan. Klu tk, tggu dh bersalin lah nmpk gayanya

ikut kata doktor