Awal minggu kehamilan

Ibu-ibu smue, nk tnya.. Normal x kalau awal kehamilan asik nak tidur je?

45 Balas

Nak tnye..mcmne ibu² semua hadapi alahan masuk je makanan mesti muntah lepastu serik nk makan..smpai baring n tido je.. Ade tak mengalami sembelit atau susah nk buang air besar semasa pregnant n najis berwarna itam atau kelabu..mohon pencerahan

4y ago

Puan alami alahan smpai trimester ke bpe?tulh sy risau jgk ttbe makan ubat najis warna mcm tu tk penah²😅

normal! sy dlu before dpt tau pregnant, asyik nk tido je, sbb sy pregnant xde alahan smpai bersalin. so pantang balik rumah trus letak kepala hanyut. lps dpt tau pregnant 12 weeks masatu trus dah x ngantuk 😂

Normal sis. awal kehamilan mmg mcm tu. Ada orang mse tri pertama je then masuk tri kedua dah ok.. ada yng terus sampai ke tri 3 still rasa nak baring je nak tidur. huhuhu

Normal sis. Ya tuhan, sy pon tak taw laa masa awal trimester hari tu, rasa mcm dah kena ubat tidor, asyik nak tidor jaa. 😂 Syukur rezeki dpt merasa nikmat mcm ni.

Hahaha..sis ni soalan paling selalu org tanya dan jawapan dia tersangat lah normal. Sy dari awal pregnant smpai nak bersalin menempel je dkt katil tu hahaha

Tersangat normal sis.. Rsanya semua orang akan alami benda ni..Awal2 pregnant badan mmg rasa letih n nak rest je. Rest tu maksud dia tidor lah hehehe

Normal tu sis.. sya pn msh 1st trimister. Tido dan terbaring je. Krja ape xjln. Last2 husband sruh ambik unpaid leave and rest dlu. 😅

Saya prefer kalau asyik mengantuk,nak tidur.Tapi saya first trimester,morning sickness teruk,then sakit belakang. Nak baring pun susah.

normal je..sy alahan ngan bantal sepanjang mengandung..pantang jmpe bantal confirm zzzz😂 ngantok tu x, tp mmg asyik nk tdo je la..

Bukan awal kehamilan je sis. Sya sampai dah masuk trimester ke tiga pun melekat je dekat katil nak baring nak tido huhuhu