perubahan warna

Ibu ibu semua...normal ke leher,ketiak,celah peha bertukar jadi warna hitam..suami dh mula mengusik....dia kata apa ni yunk warna dh bertukar...xtw nk geram ke nak nangis....n lagi satu...bila nk bersalin nnti mesti rasa malu dgn Dr sebb celah tu dh bertukar warna kan?...adakah warna akan kekal or akan kembali normal?

22 Balas

normaltu.bila wktu nya nt.dh x kisah dh malu ke apa ke.tadah jela dpn doc, nurse. yg laki yg prpuan.dorg pun dh tgk byk dh.

Normal sis..ms preggy ni smua celah akn tuka gelap n hitam adalah kerana hormon.. nti lepas bersalin br hilang.. 😉

Normal sebab hormon. Lepas beranak insyaallah warna hitam tu berkurang. Itulah kadang suami saja usik, nak gurau2.

InshaAllah nanti lepas bersalin kembali normal, lulur badan nanti ok balik 😉

Normal sbb perubahan hormon tu sis. Lps beranak, hilang daki tu nanti

normal sbb hormon.. mommies kata akn ok lepas bsalin tapi amik masa..

Sy xde pm timbul hitam2. Line nigra pm xnmpk mne..mmg lme2 akn jdi mcm tu k

4y ago

Sis berapa week skrg? Sy start jadi gitu masa 34w. Now 44 hari berpantang pun ada lagi. Just pudar sikit 😭😭

Normal tu sis, selalu lepas bersalin dia akan berubah balik

Rajin2 lah scrub body .. Nnti dia okay

4y ago

Cuba lulur .. Mcm kawan sy . Dia lulur bdn dia .. Ad org jual lulur badan .. Buat sndri pun boleh .. Guna beras pulut .. Blend kering .. Boleh google klu tak tahu .