HUBUNGAN BERSAMA SUAMI

Ibu ibu semua. Saya nak share situasi saya. Sekarang saya pregnant kedua, kandungan dah 4bulan lebih. But pregnancy kalini jauh beza dengan yang pertama. Saya perasan, setiap kali saya bersama dengan suami (air mani buang dalam), keesokan harinya saya akan mengalami pening kepala yang teramat sakit. Kadang rasa nak pecah. Saya akan sakit kepala selama 2-3 hari kemudian keadaan akan normal semula. Even suami saya sendiri pun perasan, setiap kali kami bersama, memang saya akan pening kepala. Jadi soalan saya, adakah ibu ibu semua pernah alami macam saya alami? Atau situasi saya ni hanya kebetulan sahaja & tiada kaitan dengan air mani? 🥹

8 Balas

kalau benda tu memudaratkan awak better jangan buat (buang dalam) dulu . mungkin sbb perubahan hormon . risau juga macamtu . mungkin juga bleh jadi salah satu alahan tapi jarang kita alami . apapun jaga kesihatan ya

6mo ago

Okay awak. Terima kasih atas nasihat. Nanti saya cuba buat cara awak tu 🫣 Malu pula cerita bab2 ni

Pendapat saya mungkin bukan punca dari air mani tapi badan sis penat setiap kali lepas bersama. That’s why pening kepala. Apa2 pun refer doctor ye sis.

Kalau dah jumpa Dr, Dr pun kata takde kaitan. Maybe boleh jumpa Dr lain minta 2nd opinion. Kalau semua dr kata takde apa, InsyaAllah takde apa lah tu

Refer dr sis utk better advice. If takde kaitan, dr boleh suggest apa test yang dia nak buat based on symptoms awak

6mo ago

Haa tu lah. Okay awak. Terima kasih atas saranannya ❤️

tak pernah dengar pula kes yg mcm ni. better sis bawakan soalan ni kepada doktor.

6mo ago

Dah refer dr. Katanya takda kaitan. Tapi benda ni memang benar2 terjadi. So saya pun keliru

sy pula kalau bersama (buang dlm) bby mengeras je .. padahal xlasak pun ..

6mo ago

Ohhhh jadi bukn saya jelah yang rasa 🥹🥹🥹🥹 Aduhai simptom betul ekkk no2 ni

try time bersama buang luar tgok macam mana plk

6mo ago

Okay awak. Terima kasih yeee bagi saranan 😣

Janganlh buang dlm klu rsa itu puncanya..