Beranak czer

Ibu ibu semua nak tanya, beranak secara czer ambik masa berapa lama utk discharge hospital ya? Lebih lama berbanding beranak normal ke?

10 Balas

Saya hari ke3 dah boleh keluar dahh. Hari pertama bersalin, esoknya dah boleh duduk, petang tu nurse buka, dah boleh mandi dengan buang air kecil. 😅 Tapi saya paksa diri juga lahh bangun. Cuma discharge lewat petang hari 3 tu sebab tekanan darah tinggi. 🥲 But alhamdulillah, Allah mudahkan semua proses.

1y ago

mandi kene tggu arahan dlu ke ?

Sepupu saya dalam 4/5 hari jgk kene tahan ward sbb czer. So sis kne prepare barang bnyk skit la. Baju baby dgn brg mommy apa smua kne bawak lebih🥰

Kalau saya dlu.. dlm 4-5 hari juga utk discharge sbb ceaser...nurse akn pastikan kita berak kencing dlu bru dia bagi kluar hospital...

Kalau takda apa apa 3 hari je. Tu pon dr bg balik kalau tgok luka ok bp ok baby ok dptla balik. Klau tak dr tahan 4 5 hari…

saya 4 hari tengok jugak luka macam mana dengan baby

iya.. dlm masa 3hari baru discharge dari hospital

Mgkin dlm 3,4 hari bergntung atas luka ibu dan kondisi

2y ago

Kalau bersalin normal sehari je dul wad tetapi dlm masa yg sama jika ad jaundis akn smbung duk spital

kalau saya dulu dlm 4 hari juga awak.

2y ago

ya sbb doktor nak pantau kan luka czr kita juga tu . btw take care sis 🥰

standard 3 hari 2 malam.

3hri je