hi mummy

sy nk tanya ibu yg beranak czer..darah nifas tu bapa lama akn habis yer..nomal ke darah nifas kuar xbanyak

3 Balas

Sy nak tanye darah nifas ke period sbb keluar on off kdg merah kdg koko lendir2.. hri ni sy dh 65 hri normal ke?… biase nye bersalin czer brpe hri darah nifas akan hilang?

sy sbulan lbih , sy pon kuar xbnyk , tny bidan y urut tu dia kata normal

Kena tungku atau sapu minyak panas bagi darah keluar semua .

4y ago

Kalau czer saya tak berpaa tahu cara berpantangnya . Tapi yang saya baca memang nak bagi darah tu keluar habis kena pakai minyak panas atau tungku . Awak tak berurut ? Bersalin czer pun boleh je berurut , dia takkan sentuh perut